Chcete se dozvědět více o východní kultuře? Navštivte již čtvrtý Euroasijský den

Euroasijský den Kulturní servis PulsNa Škole mezinárodních a veřejných vztahů Praha působí od roku 2005 studentský spolek s názvem Diplomatické fórum, jehož hlavní náplní je vzdělávání studentů v oblastech mezinárodních vztahů, diplomatického protokolu, etikety a rétoriky. Vedle přípravy simulací mezinárodního jednání, při kterých studenti zastupují státy s jejich zájmy při projednávání aktuálních otázek, a vydávání školních novin (Diplomatické listy), je to taktéž zprostředkování přednášek na různorodá témata. Objevte kouzlo Euroasijského dne.

Zvýšení počtu imigrantů z Blízkého východu a Afriky, nárůst nábožensky motivovaných útoků po Evropě a zesílení vlivu radikálních (teroristických) skupin přispělo k vyzdvihnutí mnoha otázek týkajících se náboženství a kultur. Jak se následně ukázalo, česká veřejnost není dostatečně informována o tradicích a zvycích, které ona přímo nedodržuje. Globalizace světa a prosazovaný multikulturalismus však přibližují naše tradiční hodnoty hodnotám, které vycházejí z náboženství a kultur pro nás cizí. Abychom se z naší strany vyhnuli nepravdivým výrokům a křivému obviňování, musíme tyto hodnoty lépe poznat. Poznání a respekt k cizímu je právě i hlavním cílem Euroasijského dne, který letos pořádáme již počtvrté.

Požádali jsme o spolupráci představitele institucí, jež zastupují nejvýznamnější a nejrozšířenější náboženství světa, a znalce vybraných kultur z akademické a soukromé sféry, aby v jeden den zavítali k nám na školu a představili nám „své“ tradice a zvyky. V pěti přednáškových blocích si studenti z několika středních škol a široká veřejnost budou moci vybrat podle svého zájmu z více než dvou desítek přednášek na různorodá témata. Z celého Euroasijského dne si odnesou nejen zajímavé poznatky, ale především jistý nadhled a porozumění v otázkách týkající se náboženství a kultur pro ně netradiční. Pro zpestření celého dne navíc připravujeme i ochutnávku tradičních pokrmů ze zemí, které budou v rámci Euroasijského dne prezentovány.

V letošním roce se jedná o již čtvrtý ročník tohoto projektu. O tom, jak probíhaly předchozí ročníky, se můžete dočíst v této sekci http://smvv.cz/cs/studentske-aktivity/projekty/poznavame-kultury/ a oficiální událost letošního (IV.) Euroasijském dni naleznete pod tímto odkazem www.facebook.com/events/188127435101302/


Euroasijský den Kulturní servis Puls

Text: Otiz
Foto: Oficiální foto akce





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání